Laadpunten voor elektrische auto’s

De stijgende vraag naar elektrische auto’s vraagt om een uitgebreid netwerk van laadpunten. Een laadpunt op het werk is een mooie en bijna essentiële service voor medewerkers en bezoekers. MD Service installeert laadpunten vakkundig en snel.

Ruime ervaring met verschillende merken

Verbonden aan alle merklaadpunten in Nederland

Jouw duurzame bijdrage

Laadpunten voor elektrisch rijden

Bijna een kwart van alle nieuwe auto’s die vandaag de dag (particulier) gekocht worden is elektrisch. Daarmee stijgt uiteraard ook het aantal laadpunten. Deze vind je op openbare plaatsen, zoals in parkeergarages, bij benzinestations en hotels, bij mensen thuis, op straat en op de werkplek.

Het beste advies
Wil je deze dienst ook bieden aan werknemers, klanten en/of leveranciers? MD Service geeft merkonafhankelijk advies en zijn één van de eerste installateurs van laadpalen. Daardoor hebben we een ruime kennis en ervaring in huis en ben je verzekerd van het beste advies.

Smart Charging
MD Service biedt laadpunten die slim laden, ofwel Smart Charging. Dit betekent dat de hoeveelheid stroom die naar de auto gaat, aangepast wordt als er bijvoorbeeld meer auto’s opgeladen worden of wat de energiebehoefte van het pand op dat moment is. Zo voorkom je dat de stoppen eruit vallen of dat je juist sneller kan laden.

Een dekkend netwerk op A-locaties

 

Blue Current
Fastned
Q8
Blue Current

‘Bij een Fastned snellader kun je in 15 minuten tot wel 300 km bereik bijladen en is geschikt voor alle typen elektrische auto’s.’

Fastned snellaadstations

Het doel van Fastned is een Europees netwerk van 1000 snellaadstations op A-locaties waar elektrische auto’s kunnen laden, met uitsluitend stroom van zon en wind.

MD Service mag hier een bijdrage aan leveren door het aansluiten van de snelladers, de installatie van zonnepanelen op de daken van de stations, zodat de energie wordt opgeslagen en de installatie van ledverlichting. Voor ieder station is 1.000 meter aan bekabeling nodig. MD Service is verantwoordelijk voor de databekabeling van de cameramasten en het wifi-netwerk. Zo kunnen automobilisten tijdens het opladen van hun accu gewoon doorwerken op hun laptop, tablet of smartphone.

Innovatieve dimoplossing
Daarnaast hebben wij een innovatieve dimoplossing bedacht met bewegingsdetectie van auto’s in plaats van personen. Dit zorgt ervoor dat de verlichting van het totale station, inclusief luifel, van 20% naar 100% verhoogt wordt zodra een voertuig het station oprijdt. Een duurzame oplossing die mooi aansluit op het doel van Fastned. Net als de installatie van zonnepanelen van SolarTurn waar energie in opgeslagen wordt.

Fastned
Fastned_snellaadstation
U_Move_Blue_Current

Op weg naar een
duurzame toekomst met Blue Current

Als officieel partner van Blue Current wil MD Service samen de transitie naar het elektrisch rijden versnellen. Iedereen kan een steentje bijdragen aan de toekomst.

Blue Current biedt verschillende laadpunten, zoals de U:MOVE, dit is de eerste en meest bekende lader. MD Service verzorgt de aansluiting van deze laadpaal, die te monteren is op de muur of op een paal. Een andere lader is de NanoCharge, een geheel nieuwe laadoplossing met vele voordelen. Hij kan geheel weggewerkt worden in de muur en ondanks dat hij kleiner is qua formaat, levert hij niet in op performance.

Slim laden
Het is mogelijk om ‘slim’ te laden, dus dat de hoeveelheid stroom die naar de auto gaat, aangepast wordt als er bijvoorbeeld meer auto’s opgeladen worden of wat de energiebehoefte van het pand op dat moment is. En je beschikt over een app, zodat je controle houdt over het laadpunt. Je kunt hierop zien hoeveel er geladen wordt, laadpunt instellingen aanpassen en de stroom die gebruikt wordt in het pand bekijken.

 

Tango_electric

Q8 en Tango Electric

Het aantal nieuwe locaties dat we realiseren blijft ieder jaar toenemen. Ook Q8 zag een kans voor het starten van een eigen laadnetwerk.

Q8 zag in bestaande tankstations van Tango een perfecte basis om te starten met een eigen laadnetwerk. Onder de naam Tango electric en Q8 electric bieden zij via de app en een laadpas meer dan 150.000 laadpunten aan in Europa, voornamelijk in de Benelux. MD Service is trots dat wij als betrouwbare onderhoudspartner gezien worden, voor het volgen en oplossen van storingen.

MD Service

Over ons

MD Service is de totaaloplosser voor E-techniek. Onze kennis van elektrotechniek, beveiligingstechniek, IT & telecom en domotica & audiovisueel resulteert in een hoger comfortniveau en een veiligere woon- of werkomgeving.

Bij MD Service vind je echte specialisten met een hart voor techniek. Onze projectleiders denken gericht mee en vertalen de wensen en behoeften van opdrachtgevers door in slimme totaaloplossingen. Met onze eigen ploeg aan technische specialisten installeren wij betrouwbare maatwerkoplossingen.

Wij vertalen de wensen en behoeften van opdrachtgevers in veilige elektrotechnische installaties die voldoen aan geldende wet- en regelgeving. Als KIWA-gecertificeerd installatiebedrijf en lid van Techniek Nederland installeren, onderhouden en inspecteren wij maatwerkoplossingen voor:

  • aannemers en ontwikkelaars
  • (semi-)overheid
  • bedrijfsleven
  • en luxe woningbouw in het hoge segment