Alleen voor Fastned staat de teller al op 100+ laadstations met minimaal twee High Power Chargers. Het aantal nieuwe locaties dat we realiseren blijft ook in 2021 toenemen. Samen spelen we in op de behoefte van de elektrische bestuurder om overal – zowel langs snelwegen als in de stad – zo snel mogelijk de accu op te kunnen laden.

Fastned

Fastned heeft als doel een Europees dekkend netwerk van 1000 snellaadstations op A-locaties waar alle elektrische auto’s kunnen laden, met uitsluitend stroom van zon en wind. Vanaf de start van Fastned in 2016 denkt MD Service mee hoe dit gerealiseerd kan worden. Daarnaast kijken we naar de toekomst en bewegen we mee met de vele ontwikkelingen rondom laadoplossingen.

Altijd kijkend naar de toekomst

Martijn Daanen: “Meedenken met de klant staat bij ons centraal. Daarbij kijken we altijd naar de toekomst en daardoor kunnen we tijdig inspelen op belangrijke ontwikkelingen. In 2018 sloten wij bijvoorbeeld voor Fastned 50kW laders aan in een buitenkast op een verdeler met een 3x250A nuts aansluiting. Ons advies was toen al om de overstap te maken naar losse trafostations 2000 kVA + die we vandaag de dag plaatsen .”

Innovatieve dimoplossing met bewegingsdetectie

MD Service verzorgt voor Fastned de aansluiting van de snelladers, de installatie van op maat gemaakte LED-verlichting, de databekabeling van de cameramasten en het wifi-netwerk.

Daarnaast hebben wij een innovatieve dimoplossing bedacht met bewegingsdetectie van auto’s in plaats van personen. Dit zorgt ervoor dat de verlichting van het totale station inclusief luifel van 20% naar 100% verhoogt wordt zodra een voertuig het station oprijdt. Een duurzame oplossing die mooi aansluit op het doel van Fastned. Net als de installatie van zonnepanelen van SolarTurn waar energie in opgeslagen wordt.

Beveiliging vanuit één punt gemonitord

Door de aansluiting van camerasystemen op een Milestone omgeving kunnen alle stations in zes landen vanuit één punt gemonitord worden via een GPRS netwerk.

Allego

Allego realiseert in heel Europa een (snel)laadinfrastructuur om e-rijders optimaal te faciliteren.
Van hotel tot restaurant tot tankstation houden zij de e-rijders ‘opgeladen’, terwijl ze komen en gaan.

Laadoplossingen voor een kort- en lang verblijf

Allego beschikt over een breed scala aan laadoplossingen, van een 11kW-sessie op wisselstroom (AC) tot 350kW sessie op gelijkstroom (DC).

  • De normale AC-lader is de perfecte oplossing voor langere verblijven (3-12 uur).
    Denk hierbij aan bedrijfspersoneel op het werk of hotel- en restaurantgasten die overnachten.
  • De ultra snelladers met een maximum vermogen van 350 kW zorgen binnen 10 minuten voor een bereik van 125 km tot 250 km.
    Dit is ideaal voor locaties met veel verkeer (langs de snelweg, aan een rondweg of in dichtbevolkt stedelijk gebied).

Van installatie tot onderhoud

Op verschillende locaties zijn wij verantwoordelijk voor de installatie van de laadpalen en het inbedrijfstellen van de laders.
We leggen de bekabeling aan en zorgen er daarna voor dat de laders hierop aangesloten worden.

Tango

Ook Q8 zag in bestaande tankstations van Tango een perfecte basis om te starten met een eigen laadnetwerk. Het tankstation in Harderwijk had vorig jaar de primeur: daar openden de eerste twee snelladers onder de luifel. “Wij zijn trots dat wij mogen meebouwen aan het realiseren van een nieuw netwerk aan snelladers en als onderhoudspartij ook gezien worden als een betrouwbare partner voor het volgen en oplossen van storingen”, aldus Martijn.

Meer weten?

We leveren en installeren alle typen laadpunten voor elektrische en hybride auto’s: thuisladers, standaardladers en snelladers. We adviseren je graag over de juiste keuze. Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Kom in contact

Onze medewerkers helpen je graag verder