Noodverlichting

Met noodverlichting creëer je een veilige vluchtroute in je bedrijfspand en voorkom je paniek tijdens calamiteiten.

Hoge mate van veiligheid

Zorg dat medewerkers en/of bezoekers in geval van een noodsituatie, zoals een brand, veilig het pand kunnen verlaten.

Jaarlijks onderhoud en controle

Jaarlijks controleren en onderhouden we de noodverlichting volgens de geldende NEN-normen.

Duurzame led verlichting

Wij kunnen de lichtbronnen in bestaande noodverlichting vervangen door energiezuinige led-verlichting.

Snel en veilig evacueren bij calimiteiten

In het geval van een calamiteit zoals een brand wil je dat bezoekers en medewerkers veilig de weg naar buiten kunnen vinden. Noodverlichting en vluchtwegaanduiding zorgen ervoor dat alle aanwezigen zo snel en veilig mogelijk de dichtstbijzijnde uitgang kunnen bereiken wanneer de stroom uitvalt, bijvoorbeeld als gevolg van brand.

Noodverlichting in een gebouw moet voldoen aan een aantal veiligheidseisen. De eisen voor noodverlichting zijn vastgelegd in:

  • Het Bouwbesluit
  • De Arbowet
  • NEN-normen

Periodieke controle van noodverlichting

Het is van belang dat de noodverlichting altijd naar behoren functioneert, zodat je bij een calamiteit nooit zonder verlichting komt te staan. Je bent daarom verplicht om jaarlijks de noodverlichtinginstallatie te laten onderhouden en waar nodig te herstellen. Tijdens het jaarlijks onderhoud door MD Service testen we de verlichting, vervangen we defecte lampen of batterijen, maken we de verlichtingsarmaturen schoon en controleren we de bekabeling en elektrische aansluitingen. Alles volgens de geldende wet- en regelgeving en de richtlijnen van de fabrikant.

Zo werkt noodverlichting bij MD service

1. Aanvraag

Bij de aanvraag inventariseren en adviseren we waar de noodverlichting in het pand aan moet voldoen.

2. Installatie

Onze technische specialisten installeren de noodverlichting volgens de wettelijk gestelde eisen.

3. Periodiek onderhoud

Ieder jaar controleren we of de noodverlichting nog naar behoren functioneert en herstellen we mogelijke defecten.

4. Vervangen noodverlichting

Om de vier jaar vervangen we preventief de accu’s van de noodstroomvoorziening.
Over ons MD Service
NEN inspecties

Over ons

MD Service is de totaaloplosser voor beveiligingstechniek. Onze kennis van elektrotechniek, IT & telecom en domotica & audiovisueel resulteert in een hoger comfortniveau en een veiligere woon- of werkomgeving.

Bij MD Service vind je echte specialisten met een hart voor techniek. Onze projectleiders denken gericht mee en vertalen de wensen en behoeften van opdrachtgevers door in slimme totaaloplossingen. Met onze eigen ploeg van technische specialisten installeren wij betrouwbare maatwerkoplossingen.

Wij vertalen de wensen en behoeften van opdrachtgevers in veilige elektrotechnische installaties die voldoen aan geldende wet- en regelgeving. Als KIWA-gecertificeerd installatiebedrijf en lid van Techniek Nederland installeren, onderhouden en inspecteren wij maatwerkoplossingen voor:

  • aannemers en ontwikkelaars
  • (semi-)overheid
  • bedrijfsleven
  • en luxe woningbouw in het hoge segment

Energiezuinig met LED-noodverlichting

Ledverlichting heeft een levensduur die vele malen langer, zuiniger en betrouwbaarder is dan conventionele TL-verlichting. Om die reden zijn noodverlichtingsarmaturen tegenwoordig voorzien van led-technologie.

Ouderwetse TLnoodarmaturen zijn vanaf januari 2023 niet meer verkrijgbaar, waardoor alle nieuwe noodverlichtinginstallaties verduurzaamd worden naar led verlichting.

Noodverlichting