KNX domotica systeem als basis voor comfort

in Barendrechtse maatwerkvilla
Elektrotechniek Beveiligingstechniek IT & Telecom Domotica & Audiovisueel
Net zoals bij voorgaande nieuwbouwprojecten werd ook binnen dit maatwerkproject in Barendrecht op basis van advies gekozen voor een nagenoeg volledig geautomatiseerde woning. Er was binnen het project, mede vanwege het feit dat MD Service en aannemer Mattone vaak samenwerken, sprake van een gestroomlijnd werkproces en een relatief snelle oplevering. Zo kreeg het elektrotechnisch maatwerkpakket in de voorbereiding snel vorm en werkten onze specialisten tijdens de realisatie ‘achter de aannemer aan’.
Barendrechtse maatwerkvilla

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem contact op

KNX domotica systeem als basis voor comfort

in Barendrechtse maatwerkvilla
Elektrotechniek Beveiligingstechniek IT & Telecom Domotica & Audiovisueel
Barendrechtse maatwerkvilla
Net zoals bij voorgaande nieuwbouwprojecten werd ook binnen dit maatwerkproject in Barendrecht op basis van advies gekozen voor een nagenoeg volledig geautomatiseerde woning. Er was binnen het project, mede vanwege het feit dat MD Service en aannemer Mattone vaak samenwerken, sprake van een gestroomlijnd werkproces en een relatief snelle oplevering. Zo kreeg het elektrotechnisch maatwerkpakket in de voorbereiding snel vorm en werkten onze specialisten tijdens de realisatie ‘achter de aannemer aan’.
Snelle oplevering door goede samenwerking met aannemer
Voor de maatwerkvilla, waar enkele kilometers aan bekabeling ligt, startten wij de samenwerking met Mattone al ver voor het leggen van de fundering op. Zo legden we de schetsen van de architecten naast de wensen van de opdrachtgever om vervolgens de plannen omtrent installaties, licht en elektriciteit vorm te geven. Ook stelden we een duidelijke planning op. “Een duidelijke planning maakt het mogelijk om met meerdere teams achter elkaar aan te werken. We weten immers van elkaar welke werkzaamheden wanneer worden uitgevoerd. Daar kunnen we ons op voorbereiden. Zo zorgen we bijvoorbeeld dat de juiste materialen zijn besteld en tijdig klaar staan op locatie”, aldus hoofdmonteur Gerard. Hij vervolgt: “We staan dus nooit op elkaar te wachten. Zo kregen wij in Barendrecht direct na het plaatsen van de vloer op de begane grond groen licht van Mattone om onze werkzaamheden uit te voeren, zodat zij vervolgens de vloer konden storten en de wanden konden afbouwen. Afgezien van het plaatsen van de fundering gaan we tot en met de oplevering als een soort tandem door het project.”
KNX domotica systeem biedt gemak en controle in duurzame villa
Uit de gesprekken met de opdrachtgever bleek al snel dat zij graag nagenoeg alle elektronische elementen in hun nieuwe woning gemakkelijk wilden bedienen. Zo moest verwarming, verlichting, beveiliging en de intercom vanuit een centraal punt te beheren zijn. Ook de televisiekamer, voorzien van een state of the art audio wall, moest middels enkele knoppen de gewenste sfeer creëren. En dat op duurzame wijze. Net als voor de villa op Landgoed Verboom adviseerden onze specialisten de aanschaf van het KNX domotica systeem. Naast de vele functionaliteiten zorgt dit hoogwaardige domotica systeem er ook voor dat er te allen tijde sprake is van een stabiele connectie tussen de apparatuur van de verschillende fabrikanten. “Voor een maatwerkvilla zoals deze, met hoge eisen en met tal van verschillende apparatuur en programma’s, is het KNX domotica systeem simpelweg de beste keuze. Het is een investering in comfort, zekerheid en gevoel van controle”, aldus Gerard.
Klimaatbeheersing en verlichting op basis van zonne-energie
Naast het comfort en gebruiksgemak op afstand was ook een hoge mate van duurzaamheid een prioriteit. Daarom worden de energiebehoeften voor de klimaatbeheersing en de binnen- en buitenverlichting op duurzame wijze vervuld. Om aan deze stroomvraag te voldoen, is het dak voorzien van 22 zonnepanelen.
GIRA S106 intercom bij buitenpoort als waardig voorproefje
Hoewel het aanzicht van de villa al tot de verbeelding spreekt, is het eerste contactmoment met de villa al maatgevend voor wat er binnen de muren te wachten staat. Zo maken bezoekers middels een GIRA S106 intercom contact met de bewoners. Deze intercom bevat naast een bel ook een camera- en spreek-/luistersysteem die zowel middels het centrale punt in de villa, als per mobiele applicatie aan te roepen zijn. Eenzelfde intercom is ook bevestigd bij de voordeur. B&W Architect Frame maakt televisiekamer uniek De absolute eyecatcher van de villa is wat ons betreft de televisiekamer. De met een B&W Architect Frame uitgeruste kamer is van alle gemakken voorzien en volledig te beheren via het KNX domotica systeem. Naast dat de televisiekamer met haar akoestiek en audio wall vol luidsprekers, subwoofers en versterkers uitermate geschikt is voor het kijken van films, series en het spelen van games, zorgt de afscheiding van een dergelijke leefkamer ook voor rust in de rest van de villa. Zo is het voor andere bewoners mogelijk om via onafhankelijke geluidssystemen de gewenste muziek af te spelen, zonder daarbij gestoord te worden door televisie- of gamegeluiden.
Slimme Blue Current NanoCharge laadpaal toont klasse
Het oog wil ook wat. Daarom besloten we voor de installatie van het laadpunt aan de buitengevel in samenspraak met de opdrachtgever te kiezen voor een Blue Current NanoCharge laadpaal. Deze slimme laadpaal is namelijk niet alleen erg klein, maar ook erg stijlvol. Het grootste gedeelte van dit oplaadpunt is binnen in de meterkast opgebouwd. En dat resulteert in een stijlvol oplaadpunt dat qua prestaties niet onderdoet voor de grote oplaadpunten zoals we ze kennen. Naast opladen via de NanoCharge is het ook mogelijk om elektrische voertuigen in de garage op te laden. Dit gebeurt middels een Blue Current U:MOVE laadpaal. Zowel de U:MOVE als de NanoCharge zijn erg geschikt voor woningen met eigen parkeerplaatsen. Er hoeft immers geen pas bij het laadpunt aangeboden te worden om de auto te koppelen. Ook houden beide laadpalen met hun slimme Dynamic Load Balancing-software rekening met het stroomverbruik van de villa. Is er door hoog verbruik in de villa een verhoogde kans op overbelasting? Dan verminderen de laadpalen automatisch hun energievraag totdat het verbruik in de villa het normale niveau weer toelaat.
Regelmatig onderhoud elektrotechnische installaties
Naast dat het voor de realisatie van maatwerkprojecten vanwege kosten, projectmanagement en snelheid gunstig is om elektrotechnische installaties bij een totaaloplosser te beleggen, is dit ook met het oog op het onderhoud dat volgt aan te raden. Want naast een efficiënte en hoogwaardige installatie, is ook een onverminderde functionaliteit van de installaties van groot belang. Zo verzorgt MD Service, met gedetailleerde kennis over de woning, ook in Barendrecht het onderhoud en (urgente) reparaties. Onze onderhoudsspecialisten beheren en onderhouden onder andere het KNX domotica systeem, updaten apparatuur wanneer nodig en komen op afroep langs. Standaard bezoeken zij ieder jaar de villa voor een grondige controle.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem contact op

Project foto’s

nieuwbouwvilla in Nesselande

Meer weten?

Op zoek naar een partner die verder kijkt dan alleen draadjes trekken en stopcontacten aanleggen? Weten wat MD Service kan betekenen als het gaat om totaaloplossingen voor woningen of bedrijfspand? We vertellen graag wat de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden zijn op het gebied van: Elektrotechniek, Beveiligingstechniek, IT & Telecom en Domotica & Audiovisueel. Neem hier vrijblijvend contact met ons op.

Kom in contact

Onze medewerkers helpen je graag verder