De klant wenste een totaaloplossing waarbij zoveel mogelijk geautomatiseerd is. MD Service maakte daarom diverse elementen op maat, die in combinatie met de andere partijen tot een prachtig eindresultaat hebben geleid.

Alle disciplines zelf in huis

“Alle disciplines die in deze luxe villa zijn toegepast hebben we zelf in huis: elektrotechniek, beveiligingstechniek, IT & Telecom, en domotica & audiovisueel. Bij een grootschalige project als dit is dat een groot pluspunt voor de klant. Na 1,5 jaar hard werken is dit een woning waar velen van zullen dromen”, aldus projectleider Arjan.

Alle elektra was in handen van MD Service. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de verlichting in en om de villa, heaters en elektrische schuifpoorten met intercom. Naast de juiste toepassing van elektra en techniek houden wij er altijd rekening mee dat het ook comfortabel en mooi is.

Elektrotechniek

Zo plaatsten we in de gehele woning Airspots. Dit is de meest flexibele en esthetisch verantwoorde oplossing voor alle typen verlichting en ventilatiesystemen. Omdat de mechanische ventilatie geïntegreerd is in de verlichtingsarmaturen (spots) blijft de esthetische waarde van de woning gehandhaafd. En van de 20 hanglampen in de entreehal zijn de aansluitingen zo verwerkt in de stalen liggers dat je ze niet ziet. Twee oplossingen die perfect aansluiten bij het design van deze woning.

Hoge capaciteit en duurzame oplossingen

Een royale villa als deze vraagt om een uitgebreide elektrische installatie met hoge capaciteit. Zo zorgt de aanleg van een aarding- en blikseminstallatie ervoor dat de elektrische installatie en de aanwezige elektrische apparatuur beveiligd is tegen blikseminslag en kortsluitstroom.

Ook aan duurzaamheid is gedacht. De zonnepanelen zorgen voor het opwekken van elektriciteit en energiebesparing. En door de plaatsing van laadpalen zijn de elektrische auto’s altijd klaar voor vertrek.

Beveiliging

Qua beveiliging hebben we samen met de bewoner de volgende vragen besproken en beantwoord. Welke beveiliging is er nodig wanneer je niet thuis bent? Welke beveiliging moeten we voorzien wanneer je ’s nachts slaapt? Wat verwacht je van de buitenbeveiliging? Van daaruit hebben we de meest geavanceerde beveiligingstechniek toegepast voor zowel toegang als toezicht.

IT & Telecom

Een compleet nieuw gecertificeerd datanetwerk en installatie van een fijnmazig wifi netwerk zorgen ervoor dat er in alle ruimtes altijd een snelle en stabiele verbinding is.

Domotica & Audiovisueel

De verlichting, televisie, audio, verwarming, zonwering, beveiliging en andere systemen zijn allemaal te bedienen via touchscreens en op afstand via een tablet of smartphone.

  • De eyecatchers zijn toch wel de op maat gemaakte TV-liften. Geheel weggewerkt in de vloer en wandkast. Met één druk op de knop verschijnt de TV, gaat het geluid aan en bepaal je met de lichtscene in welke sfeer je wil kijken.
  • In de veranda zijn 10 terrasheaters gemonteerd op verschillende hoogten en ze zijn allemaal gekoppeld aan de domotica. Doordat ze volledig zwart gespoten zijn passen ze volledig bij het design van de woning.
  • Door middel van videobellen ziet de bewoner direct wie er is gearriveerd en er is een meldsysteem aanwezig als er een pakketje wordt bezorgd.

Zowel binnen als buiten staan diverse ruimtes met elkaar in verbinding met behulp van de nieuwste techniek op het gebied van domotica en is de woning van alle gemakken voorzien.

Project in beeld

E-totaaloplossing_luxe_villa

Meer weten?

Wil je graag meer weten over dit project? Weten wat MD Service voor jou kan betekenen als het gaat om totaaloplossingen voor woningen?
Of wat de ontwikkelingen en mogelijkheden zijn op het gebied van: Elektrotechniek, Beveiligingstechniek, IT & Telecom en Domotica & Audiovisueel?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Fotograaf Déwy de Wit Fotografie

Kom in contact

Onze medewerkers helpen je graag verder