Verantwoordelijk voor deze intelligente ‘bloedsomloop’ in de woning is MD Service uit Moordrecht. Martijn Daanen van MD Service is er met recht trots op.

Alle disciplines die in de woning zijn toegepast hebben we zelf in huis: elektrotechniek, beeld & geluid, data & telefonie, beveiliging en domotica. Dat gaf voor de opdrachtgever de doorslag om voor ons bedrijf te kiezen. Bovendien hadden we ervaring met een soortgelijke installatie in het huis van een bekende van hem. Dus hij wist wat hij kon verwachten”, vertelt Martijn.

Indrukwekkend lijstje

En dat is nogal wat. De lijst met voorzieningen in de woning is indrukwekkend. Alle elektra, zoals het verlichtingsplan, de aansturing van de gordijnen, tuinverlichting en schuifpoorten waren in handen van MD Service. Er is inbraakbeveiliging, camerabeveiliging, branddetectie, waterdetectie in de kelder en op een aantal deuren zitten toegangscodes. Zo is een pincode nodig om in het inpandige zwembad te komen, om te voorkomen dat de kleinkinderen rechtstreeks het water in kunnen lopen. Over het hele terrein en binnen zit een WIFI-netwerk. Apparaten die veel data verbruiken, zoals de geluidsinstallatie en televisie zijn via de bekabeling aangesloten. De geluidsinstallatie is in iedere ruimte beschikbaar en wordt centraal aangestuurd door een muziekcomputer. De televisie aanzetten gaat met één druk op de knop, maar dat heeft direct een aaneenschakeling van handelingen tot gevolg: de klep voor de tv gaat open, de tv en het geluid gaan aan en het licht dimt. En dat alles wordt aangestuurd door twee touchscreens in het pand, of de tablet of smartphone. Die regelen onder andere de verwarming, zonwering, elektrische gordijnen, hekwerken, televisie en audio. Én zijn een indicator voor eventuele storingsmeldingen, zoals een defect in de waterontharder.

Het allermooiste

Verantwoordelijk voor het ontwerp van de hypermoderne villa is Loek Stijnen van Lab32 architecten. Martijn: “Samen met hem, alle bouwende en aanleverende partijen en de opdrachtgever zaten we vanaf de start bij de directie- en bouwteamvergaderingen. Met de informatie uit die samenwerking hebben we een plan gemaakt voor alle installaties in de woning. In totaal werkten we 1,5 jaar in de villa. Met, zoals je kunt verwachten bij een opdracht van deze schaal, ook grote uitdagingen. Die lagen vooral in de minimalistische bouw: er was weinig ruimte om zaken zo te plaatsen, dat je ze niet ziet. Daarnaast lag de uitdaging in de technische complexiteit van het pand en het hoge opleveringsniveau. Zelf vind ik het leukst, dat wat je op papier bedenkt, uiteindelijk exact zo uitpakt als je in gedachten had. Als de maatvoering helemaal klopt, de verlichting zit exact in lijn en je ziet hoe mooi de ruimtes uitgelicht worden, dan is dat het allermooiste wat er is.”

Project in beeld

MD Service

MD Service helpt bedrijven en particulieren met alle denkbare elektrotechnische installaties. De onderneming is gespecialiseerd in elektrotechniek, beveiliging, beeld en geluid en data en telefonie en biedt domotica om alle technologie in huis of bedrijf via een touch screen, tablet of smartphone aan te sturen. MD Service werkt met een eigen ploeg vakkundige monteurs. Martijn Daanen is directeur van MD Service, het bedrijf dat hij 10 jaar geleden oprichtte.

Meer weten?
Wil je graag weten wat MD Service voor jou kan betekenen als het gaat om Domotica & Audiovisueel?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Fotograaf Rene de Wit / Architectuurfotografie

Kom in contact

Onze medewerkers helpen je graag verder