Baumannkerk

De opdracht was dat cultuurhistorische elementen, zoals de entree, de asymmetrische klokkentoren en het glas-in-lood, behouden moesten worden en precies daar zat de bouwkundige uitdaging. De appartementen en penthouses moesten qua wooncomfort en energieverbruik wel voldoen aan de eisen van deze tijd.

En deze uitdagingen hebben het juist tot zo een mooi project gemaakt, waar we vandaag de dag nog heel trots op zijn. Er is een uniek wonen gecreëerd, waarbij de karakteristieken van de vorige bestemming behouden zijn. De wensen van de opdrachtgever, de duurzaamheidseisen en de elektrotechnische installatie zijn geïntegreerd, dankzij de vakkundigheid van onze technische specialisten en de begeleiding door de projectleider.

Duurzaam bouwen in Rotterdam

Rotterdam is een stad die blijft groeien, daarom is het belangrijk dat elke ruimte zo goed mogelijk benut wordt. Om leegstand te voorkomen worden bestaande gebouwen op een andere manier gebruikt, zo ook de Baumannkerk op de Burgemeester Baumannlaan. Het kerkgebouw stamt uit 1953 en naast de woningen is er ook een café en winkel in gevestigd.

Denken in oplossingen

Eén van de grootste uitdagingen van dit project was voor MD Service het leggen, aansluiten en wegwerken van de bedrading voor de warmtepomp. De kolomstructuur van het gebouw moest intact blijven en toch moest ieder appartement van de vijf tellende woonlagen voorzien worden van deze bedrading. Onze technisch specialisten hebben echt gedacht in oplossingen in plaats van in beperkingen en dat heeft het transformatieproces van de Baumannkerk tot een succes gemaakt.

Moderne intercominstallatie

Naast de elementen die passen bij het hedendaagse duurzaam bouwen, heeft MD Service alle appartementen voorzien van een betrouwbaar toegangscontrolesysteem met camera en intercom. Elk individueel huishouden heeft op deze manier de optie om bezoek toe te laten treden, terwijl onwelkome gasten buiten worden gehouden.

Na oplevering stopt de service niet

Om ervoor te zorgen dat dit toegangssysteem goed blijft werken voert MD Service hier jaarlijks onderhoud uit.

  • Het intercom systeem met videoverbinding wordt (visueel) gecontroleerd
  • De intercompost wordt gereinigd
  • En het systeem wordt getest en gecontroleerd op beschadigingen.
  • Na elke onderhoudsbeurt ontvangt de opdrachtgever een inspectierapport, waarin onder andere de bevindingen en oplossingen voor eventuele afwijkingen worden beschreven.

Wij onderhouden niet alleen intercomsystemen, maar ook bijvoorbeeld beveiligings- en brandmeldinstallaties, noodverlichting, camerasystemen, domotica en elektra. Wil je meer informatie over welke elektrotechnische uitdagingen we aan kunnen of over het onderhouden van installaties? Neem dan contact met ons op.

 

Project in beeld

Baumannkerk

Meer weten?

Op zoek naar een partner die verder kijkt dan alleen draadjes trekken en stopcontacten aanleggen? Weten wat MD Service kan betekenen als het gaat om totaaloplossingen voor woningen of bedrijfspand? We vertellen graag wat de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden zijn op het gebied van: Elektrotechniek, Beveiligingstechniek, IT & Telecom en Domotica & Audiovisueel. Neem hier vrijblijvend contact met ons op.

Kom in contact

Onze medewerkers helpen je graag verder