Afgelopen augustus betrokken Proclin en TopOrtho twee verdiepingen van een bestaand kantoorpand in Rotterdam. In opdracht van Breman Utiliteit realiseerden wij de complete elektrotechnische installaties op de nieuwe locatie. Op zo’n manier dat het bijdraagt aan een kwalitatief goede werkomgeving. Een project dat een glimlach op ons gezicht -en dat van de opdrachtgever- tovert.

Na het uitwerken van de technische omschrijving, het begroten, het tekenen van de installaties en het bespreken van het gehele plan, is het project ons in opdracht gegund.

Inspelen op klantspecifieke wensen

“Op basis van de tekeningen leg je de installatie(s) aan van A tot Z. Elk project is weer anders en heeft een andere opdrachtgever, met eigen wensen en ideeën. Dit keer waren het zeer klantspecifieke wensen aangezien een tandartsenpraktijk specifieke apparatuur gebruikt. De voorziening van een airco is iets wat wij veelvuldig doen, maar een voeding van een röntgenbuis, sterilisatie vaatwasser en amalgaamafscheider is voor ons geen standaard werk. Dat maakt dit project zo interessant”, aldus projectleider John.

Elektrotechniek

MD Service leverde de complete elektrotechnische installatie voor de voedingen en aardingen ten behoeve van alle:

  • werktuigkundige water- en luchttechnische installaties;
  • diverse apparatuur in de behandelkamers, techniek- en sterilisatieruimtes alsmede de keuken;
  • verlichting en alarminstallatie voor de algemene (wacht-)ruimtes, kantines en receptiebalies;
  • wandcontactdozen van werkplekken, apparatuur, receptiebalies en pantry.

Daarnaast is er één nieuwe (sub-)hoofdverdeelkast en 4 nieuwe onderverdeelkasten geleverd, geplaatst en aangesloten.
De gehele installatie is conform NEN 1010 en NEN 3140 doorgemeten.

Live meekijken

In de behandelkamer is nu alles aanwezig om een behandeling zo professioneel en comfortabel mogelijk te laten verlopen. Zeer belangrijk voor zowel de patiënt als de tandarts of orthodontist. Zo bevat de speciale behandellamp aan het plafond een camera in de microscoop. Dit zorgt voor voldoende zicht op de patiënt en met de camera kan de patiënt, indien gewenst, op de monitor aan de wand meekijken. Daarbij is er ook de mogelijkheid de beelden te vertonen in een aparte ruimte ten behoeve van opleiding technische handelingen. Alle data-, audio- en video bekabeling hiervoor is door MD Service verzorgd.

Voor iedere uitdaging een oplossing

John: “Toen bleek dat de bestaande voedingen niet toereikend waren voor de gevraagde elektrotechnische aansluitingen, gingen we in overleg met Breman Utiliteit en de gebouweigenaar. Zo heeft MD Service de bestaande hoofdverdeelkast uitgebreid en de nieuwe voedingskabels gelegd naar beide verdiepingen. Het resultaat van een project gaat en staat met de nauwe betrokkenheid van alle samenwerkende partijen en goed overleg. Er is altijd een slimme totaaloplossing”.

IT & telecom

Binnen de tandartsen- en orthodontiepraktijk vindt veel dataverkeer plaats. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van relatief grote röntgenfoto’s. Dit vereist een constante, veilige en snelle internetverbinding. Ook als je meerdere toepassingen tegelijk gebruikt of veel download en upload. In totaal zijn er circa 250 data Cat.6a aansluitpunten gerealiseerd op beide verdiepingen voor de werkplekken, de apparatuur en de wifi-aansluitpunten inclusief 2 vloerstaande 42HE patchkasten.

Kortom, een prachtig project dat we weer binnen de gestelde termijn gerealiseerd hebben, ondanks de strakke planning en de uitdagingen van een bestaand kantoorpand.

Project in beeld

Meer weten?

Wil je graag meer informatie over dit project? Staat er ook een verhuizing of verbouwing van een bestaand pand op de planning? Wij denken graag in een vroeg stadium mee over de beste manier om projecten uit te voeren. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Altijd als eerste op de hoogte

Ontvang als eerste de ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van: Elektrotechniek, Beveiligingstechniek, IT & Telecom en Domotica & Audiovisueel in je mailbox met onze MD Service Groep nieuwsbrief. Meld je gratis aan >

 

Kom in contact

Onze medewerkers helpen je graag verder