nieuwbouwvilla in Nesselande

Keuze voor KNX domotica systeem na bezoek aan showroom

Om een opdrachtgever een goed beeld te geven van de diverse mogelijkheden op het gebied van verlichting, audio, domotica en beveiliging is één of meerdere bezoeken aan onze showroom in Moordrecht een onmisbaar onderdeel van de voorbereiding. Want naast dat een opdrachtgever tijdens een bezoek een helder beeld krijgt van de eigenschappen en de verschillende manieren van toepassing, krijgen ook onze specialisten een goed inzicht in de persoonlijke wensen en vereisten met betrekking tot de bedieningsapparatuur, armaturen, beveiliging en audio.

“Zo ontvingen wij ook de opdrachtgever uit Nesselande in onze showroom. Eerst om kennis te maken en de wensen op een rijtje te zetten en vervolgens om de uitgewerkte plannen te bespreken. Vaak gaat bij zo’n eerste bezoek al een wereld voor de opdrachtgever open. De mogelijkheden zijn immers oneindig”, vertelt Werkvoorbereider Jeroen Planken. Hij vervolgt: “De opdrachtgever besloot bijvoorbeeld na het eerste bezoek, in tegenstelling tot het oorspronkelijke plan, toch wel te kiezen voor een hoogwaardig KNX domotica systeem. De woning moest namelijk van alle gemakken zijn voorzien, dus ook een centraal besturingssysteem mocht niet ontbreken. Daarnaast werd er na het eerste bezoek gekozen voor Gira-schakelmateriaal in plaats van JUNG schakelmateriaal.“

KNX domotica systeem automatiseert slimme nieuwbouwvilla

De keuze voor het KNX domotica systeem heeft grote invloed op de woonbeleving en het comfort in de villa. Zo zorgt het domotica systeem ervoor dat de woning gemakkelijk vanaf een centrale plek te beheersen is. De opdrachtgever kan elektronische elementen zoals binnen- en buitenverlichting, audio en beveiliging individueel reguleren door middel van enkele tikken, of kan vertrouwen op vooraf ingestelde programma’s. Investeren in een hoogwaardig domotica systeem is, mede vanwege het feit dat verschillende typen software met elkaar kunnen communiceren, een directe investering in het gevoel van luxe en woongemak.

Elektrotechnische maatwerk installaties vragen om vakmanschap

Onze specialisten werden in zowel de voorbereiding als tijdens de installatie van de elektrotechnische elementen uitgedaagd om hun kennis en kunde optimaal te benutten. Zo werd op basis van het lichtplan een elegante hanglamp in de vide gemonteerd, werden trimless inbouwspots naadloos weggewerkt en moest ook het televisie kijken een beleving op zich worden. Met name de installatie van de trimless inbouwspots en de verwezenlijking van de wensen omtrent de televisiebeleving zijn met veel nauwkeurigheid uitgevoerd.

Installatie trimless inbouwspots dragen bij aan luxueuze beleving

Eén van de werkzaamheden waarbij vakmanschap gewenst is, is het naadloos installeren van de inbouwspots in het plafond en de wanden. De spots in villa zijn namelijk in het plafond en de wanden weggewerkt, in plaats van erop. “En dat moet nauwkeurig gebeuren. Steken de inbouwspots te ver uit het plafond of uit de wand? Dan moet een stukadoor veel werk verzetten om dit verschil te compenseren”, vertelt Jeroen Planken. Dit type inbouwspots, ook wel randloze inbouwspots of trimless inbouwspots genoemd, hebben een grote invloed op het luxueuze aanzicht van de binnenruimte.

Esthetische cinewall met B&W Architect Frame maakt van televisie kijken een belevenis

Omdat het gezamenlijk kijken van programma’s, films en series op televisie een belangrijk onderdeel is van het gezinsleven, koos de opdrachtgever voor een cinewall met het hoogwaardige B&W Architect Frame. Dit Architect Frame van Bowers & Wilkins is niet zomaar een audiosysteem voor televisieschermen. Met een prachtig design, ruime keuze uit type afwerking en een volledige integratie van hoogwaardige luidsprekers, subwoofers en versterkers voldoet een B&W Architect Frame namelijk aan de hoogst mogelijke eisen in dit segment. Naast dat de installatie van het frame zorgt voor een betere kijk- en luisterervaring, draagt het ook bij aan de esthetiek in de woning. Het frame is namelijk echt onderdeel van het interieur.

Optimaal gebruik van poolhouse door onderverdeler

Om het poolhouse in de achtertuin te voorzien van alle gemakken, was de installatie van een onderverdeler onvermijdelijk. De bar, verlichting, geluidsinstallatie en stopcontacten konden vanwege de zwembadapparatuur en het KNX domotica systeem simpelweg niet direct op de hoofdverdeler aangesloten worden. Door deze uitdaging tijdig op te merken, wisten onze specialisten in de bijkeuken een onderverdeler te installeren die voldoet aan de stroomvraag uit het poolhouse. Mede daardoor kan de opdrachtgever samen met vrienden en familie lange zomerse dagen vieren.

Opbrengst zonnepanelen voldoende voor BENG-normen

De daken van de nieuwbouwvilla en het poolhouse zijn door ons voorzien van 33 zonnepanelen . En die zijn niet alleen vanwege duurzaamheidsoverwegingen geïnstalleerd. Het is namelijk sinds enkele jaren voor nieuwbouwwoningen, ten behoeve van de energieprestatie, ook verplicht te voldoen aan eisen omtrent de duurzaamheid. Nieuwe woningen en gebouwen moeten ‘Bijna-Energieneutrale-Gebouwen’ zijn. Zo moet ook de nieuwbouwvilla in Nesselande op basis van de zogenoemde BENG-normen voldoen aan een maximale energiebehoefte en een bovengrens hebben binnen het primaire fossiele energiegebruik. Daarnaast heeft de villa ook te voldoen aan een minimaal percentage zelf op te wekken hernieuwbare energie. De 33 zonnepanelen faciliteren tezamen voldoende energie om te voldoen aan de gestelde BENG-normen.

Periodiek onderhoud van elektrotechnische installaties

Het is niet alleen vanwege de kosten, de voortgang en het projectmanagement aan te raden om de elektrotechnische installaties binnen een maatwerkproject toe te vertrouwen aan een totaaloplosser. Ook voor het daaropvolgende onderhoud is het aan te bevelen. Daarom verzorgt MD Service, op basis van een onderhoudscontract , ook het periodieke onderhoud van enkele installaties. Door middel van regelmatige controles en, indien noodzakelijk, reparaties garanderen we het behoud van alle technische functionaliteiten.

Goede samenwerking bouwpartners als basis voor realisatie dromen

Tijdens de werkzaamheden in Nesselande heeft MD Service niet alleen samengewerkt met aannemer Mattone. Ook hebben we intensief samengewerkt met lichtadviesbureau Pro-Light. Zo heeft het adviesbureau, door een juiste balans te brengen in esthetiek en functie, het door ons opgestelde lichtplan verder uitgewerkt tot een verfijnd verlichtingsontwerp. Daarnaast werkten we binnen de boor- en sleufwerkzaamheden samen met Boerboom Boor- en Sleufwerken B.V.. Bij deze specialistische werkzaamheden was kennis en kunde namelijk zeer gewenst. Onze dochteronderneming Aveha workspace professionals verzorgde op haar beurt de aanleg van het netwerk in de woning.

Het nauw samenwerken met specialisten en het investeren in de relaties is een belangrijk onderdeel van onze activiteiten als totaaloplosser. Want alleen door samen te werken is het mogelijk te voldoen aan de hoge verwachtingen omtrent de uitstraling, technische oplevering en nieuwste functionaliteiten. Daarnaast blijven wij door korte lijntjes met partners op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in de verschillende markten. En daar profiteren onze klanten van.

Projectspecificaties

Geleverde diensten:
Elektrotechniek
Verlichting
Zonnepanelen
Service & Onderhoud
Domotica
Audiovisueel
Gira
Beveiliging
Netwerk
• B&W Architect Frame

‘Een hele prettige samenwerking waarbij vakmanschap in combinatie met klantgerichtheid de basis is.’

Bewoners van nieuwbouwvilla

Project in beeld

nieuwbouwvilla in Nesselande

Meer weten?

Op zoek naar een partner die verder kijkt dan alleen draadjes trekken en stopcontacten aanleggen? Weten wat MD Service kan betekenen als het gaat om totaaloplossingen voor woningen of bedrijfspand? We vertellen graag wat de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden zijn op het gebied van: Elektrotechniek, Beveiligingstechniek, IT & Telecom en Domotica & Audiovisueel. Neem hier vrijblijvend contact met ons op.

Kom in contact

Onze medewerkers helpen je graag verder