Villa op Landgoed Verboom

Binnen elektrotechnische maatwerkprojecten zijn de mogelijkheden oneindig en is advies van ervaren experts dan ook gewenst. Daarom startten wij, net zoals binnen andere projecten, ook voor de villa op Landgoed Verboom met het concretiseren van de wensen van de opdrachtgever. Zo formuleerden we samen antwoorden op vragen als: Wat zijn de minimale vereisten en wat zijn de wensen? Op basis van de antwoorden beslisten we in samenspraak welke vereisten en wensen we daadwerkelijk gingen realiseren.

Lichtplan en elektriciteitsplan op basis van bouwtekeningen en interieurontwerp

Voor de concretisering van de vereisten en wensen maakten onze vormgevers tijdens het opstellen van het lichtplan en elektriciteitsplan gebruik van de beschikbare bouwtekeningen en het interieurontwerp. De villa op Landgoed Verboom was immers nog in aanbouw. En hoewel de plannen waren ingericht op basis van deze bronnen, bleek onze flexibiliteit en ervaring tijdens de installaties zeer welkom.

“Zo realiseerden onze specialisten ook in het geval van verschillen tussen tekening en realiteit de beoogde situatie. Deze oplossingsgerichte werkwijze is typerend voor de creatieve kennis en kunde die wij als elektrotechnische totaaloplosser in huis hebben. We hoefden zogezegd niet meteen terug naar de tekentafel”, aldus Jeroen Planken (Werkvoorbereider MD Service).

KNX domotica systeem voor optimaal comfort

Geheel in lijn met de hoogwaardige eigenschappen van de villa besloot de opdrachtgever ons advies te volgen en te kiezen voor een KNX domotica systeem. Met dit stabiele domotica systeem is het mogelijk om met een app alle elektronische elementen in, op en rond de villa zowel onafhankelijk, als volgens programma te activeren. Zo is naast onder andere de verlichting, zonwering en klimaatbeheersing ook de geluidsinstallatie te regelen met een app.

Jeroen over het KNX domotica systeem: “Naast dat een KNX domotica Systeem zeer stabiel is, maakt het systeem ook de communicatie tussen apparaten van verschillende fabrikanten mogelijk. Daarnaast kan het slimme domotica systeem zelfs garage(deuren) openen of sluiten en verlichting automatisch laten schakelen. Eventueel in combinatie met de beveiligingsinstallatie.” Hij vervolgt: “Investeren in een hoogwaardig domotica systeem is een directe investering in gemak, comfort, veiligheid en de prestaties van de apparatuur.”

Geluidssysteem geeft iedere ruimte sfeer

De opdrachtgever had als wens een complete geluidsinstallatie. Deze geluidsinstallatie bestaat uit verschillende groepen, waardoor het per kamer mogelijk is om een eigen sfeer te creëren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in de woonkamer te genieten van het diepe geluid van een spannende film, terwijl er in de keuken een rustig achtergrondmuziekje klinkt vanuit de inbouwspeakers. Ook de geluidsinstallaties in de tuin en in het bijgebouw kunnen afzonderlijk van elkaar geluid afspelen.

Slimme laadpaal met Dynamic Load Balancing

De slimme laadpaal op het terrein is zo geïnstalleerd dat iedereen gebruik kan maken van de laadpaal. Zo gebruiken zowel de bewoners, als gasten de ‘stekkerklare’ laadpaal zonder dat er een pasje moet worden aangeboden. Op eigen grond is dat niet alleen erg snel en gemakkelijk bij thuiskomst en vertrek, maar ook gastvrij. Vanzelfsprekend zijn de prestaties van de slimme laadpaal door middel van een app te monitoren.

De door ons geïnstalleerde laadpaal is uitgerust met de zogeheten Load Balancing-software. Deze software maakt het mogelijk om alleen de restcapaciteit van het totale stroomaanbod te gebruiken voor het opladen van de auto’s. Zo wordt de hoeveelheid stroom afgeschaald bij een hoge stroomvraag vanuit de villa en weer opgeschaald zodra er weer capaciteit is. Door de Load Balancing-laadpaal is de kans op overbelasting, en dus stroomstoring, tot een minimum beperkt.

Daken voorzien van indak-zonnepanelen en bliksembeveiliging

Met het oog op de verduurzaming van het bezit is het bijgebouw van het terrein voorzien van 24 zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn volledig geïntegreerd in het dak en daardoor vanaf het lager gelegen terrein niet waar te nemen. Tevens bevat het rieten dak van het hoofdgebouw nagenoeg onzichtbare bliksembeveiliging in de vorm van zogenaamde ‘sprietjes’. Een maatwerk bliksembeveiliging is een must have in omgevingen waarbij rieten daken zoals deze één van de hoogste punten zijn.

Schoolvoorbeeld als Elektrotechnisch totaaloplosser

Bij projecten van dit formaat, met tal van opeenvolgende fases, is het verstandig om het gehele project onder te brengen bij totaaloplossers zoals MD Service. Naast dat dit voor opdrachtgevers de hoeveelheid stress minimaliseert, is het ook qua efficiëntie, gemak en kwaliteit aan te bevelen. Zo heeft MD Service de kennis en capaciteit om dergelijke opdrachten uit te voeren en is er intern sprake van constante controle op kwaliteit. Ook vindt regelmatig of urgent onderhoud na oplevering gemakkelijk plaats.

Projectspecificaties

Geleverde diensten:
Elektrotechniek
Verlichting
Laadpunten
Zonnepanelen
Service & Onderhoud
Domotica
Audiovisueel
Gira
Inbraakbeveiliging
Brandbeveiliging
Camerabewaking
Datanetwerken
VoIP telefonie

“Met MD Service zakendoen is als rijden in een Volvo. Betrouwbaar, deskundig, efficiënt, meedenkend, ervaren en veilig. Kortom alles wat een klant zich maar kan wensen. MD treedt op als sparringpartner en heeft onze wensen vertaalt in een fantastisch totaalplaatje. Wij zijn nog steeds heel blij met het eindresultaat.”

Bewoners van Landgoed Verboom

Project in beeld

Villa op Landgoed Verboom

Meer weten?

Op zoek naar een partner die verder kijkt dan alleen draadjes trekken en stopcontacten aanleggen? Weten wat MD Service kan betekenen als het gaat om totaaloplossingen voor woningen of bedrijfspand? We vertellen graag wat de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden zijn op het gebied van: Elektrotechniek, Beveiligingstechniek, IT & Telecom en Domotica & Audiovisueel. Neem hier vrijblijvend contact met ons op.

Kom in contact

Onze medewerkers helpen je graag verder