Wille Donker Advocaten

Om te voldoen aan alle wensen was een grondige renovatie onvermijdelijk. Zo realiseerde de aannemer op basis van architectuurtekeningen nieuwe ontvangst-, presentatie- en spreekruimtes. Ook werd een custom made balie geïnstalleerd. Stuk voor stuk elementen die door MD Service zijn uitgerust met hoogwaardige elektrotechnische maatwerkoplossingen. En dat is niet voor niets geweest. Medewerkers en bezoekers krijgen al bij binnenkomst een vertrouwd gevoel.

Verlichting draagt bij aan sfeer en beleving van kantoor

Om zowel de oude als nieuwe ruimtes te voorzien van de gewenste ambiance hebben onze elektrotechnische installateurs, naast het leggen van de bekabeling en het plaatsen van stroompunten, ook luxueuze hanglampen en sfeervolle lichtrails geïnstalleerd. Verlichting dat niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan de beleving van het pand.

Binnen- en buitenverlichting geeft pand stijlvolle uitstraling

De binnenverlichting van het kantoor is vanzelfsprekend voorzien van dimbare LED-technologie die zowel energiezuinig als gemakkelijk toepasbaar is binnen het KNX domotica systeem. En hoewel alle verlichting is geïnstalleerd op basis van een lichtplan weken onze installateurs, voor de verlichting van het Wille Donker-logo in de entree, na overleg met het bouwteam af van de originele opzet. Het logo moest namelijk extra worden belicht vanwege de vorming van harde schaduwen.

“We besloten het logo in de entree extra aan te lichten vanuit de plantenbakken. Een mooi voorbeeld van onze vindingrijke manier van werken”, aldus Projectleider Ronald van der Pol.

Net als de binnenverlichting is ook de buitenverlichting geïnstalleerd op basis van het lichtplan. De buitenverlichting verlicht op een subtiele wijze de herkenbare eigenschappen van het pand.

KNX domotica systeem maakt beheren ruimtes mogelijk

Een grote wens van Wille Donker was dat men de verlichting vanaf een centraal punt kon beheren. Al snel bleek dat de functionaliteiten van het hoogwaardige KNX domotica systeem voldeden aan deze wens.

Het geïnstalleerde KNX domotica systeem maakt het mogelijk om vanaf de balie alle ruimtes in het pand afzonderlijk te beheren. Zo heeft bijvoorbeeld de presentatieruimte op de eerste verdieping een speciale presentatie-setting waardoor onder andere de lampen boven het publiek dimmen en de spreker extra wordt belicht. En dan exact met de vooraf ingestelde intensiteit en kleur.

“Een KNX domotica systeem is een absolute must in een toekomstbestendig pand waarin de hoeveelheid en het type gebruik voortdurend verandert. Het pand is met het KNX domotica systeem niet alleen hypermodern, maar draagt ook bij aan de minimalisering van het energieverbruik. Is een spreekruimte niet in gebruik? Dan verlaagt een aangewezen persoon middels enkele touches gemakkelijk de energievraag”, aldus Ronald van der Pol.

Ouderdom vraagt om nieuw alarm-, brand- en inbraakinstallaties en geavanceerd toegangscontrolesysteem

Naast de installatie van de verlichting, de bekabeling, stroompunten en het KNX domotica systeem vervingen onze specialisten ook de alarm-, brand- en inbraakinstallaties. Dat was vanwege de herindeling van het pand en de ouderdom van de huidige installaties noodzakelijk. Verouderde installaties zijn namelijk niet meer te vertrouwen en voldoen daarnaast niet meer aan de technische vereisten van tegenwoordig.

De specialisten van MD Service installeerden op iedere verdieping nieuwe rook- en handmelders, een betrouwbare inbraakinstallatie en een nieuw alarmsysteem. Daarnaast hebben wij het pand voorzien van een volledig vernieuwd toegangscontrolesysteem. Met dit toegangssysteem kunnen alleen bevoegde personen het pand en toegewezen kantoorruimtes betreden. Een essentiële voorwaarde. Onze onderhoudsmonteurs controleren de staat en de functionaliteiten van deze installaties periodiek.

Elektrotechnische installaties laten advocatenkantoor werken

Mede door de werkzaamheden van MD Service heeft het pand een betrouwbare uitstraling en een fijne ambiance. Precies wat men verwacht van een advocatenkantoor. Medewerkers voelen zich veilig en ervaren, door alle functionaliteiten, dagelijks het gebruiksgemak van het pand. Zij werken door de eenvoudige regulatie van verlichting in een fijne sfeer.

Ook binnen dit project was een goede samenwerking tussen opdrachtgever, architect, aannemer en de leveranciers van groot belang. Mede door korte lijntjes binnen het bouwteam werden plannen, voordat de werkzaamheden begonnen, getest op operationele uitvoering en werking. Bouwteams hebben dan ook een positieve invloed op zowel de voortgang als de kostenbeheersing van projecten.

Projectspecificaties

Geleverde diensten:

‘Wij hebben de samenwerking met MD Service als heel plezierig ervaren: korte lijnen, deskundige medewerkers en oplossingen op maat. Wij zijn erg tevreden met het resultaat. MD Service is voor ons een betrouwbare partner, voor nu en in de toekomst.’

Wille Donker Advocaten

Project in beeld

Wille Donker Advocaten

Meer weten?

Op zoek naar een partner die verder kijkt dan alleen draadjes trekken en stopcontacten aanleggen? Weten wat MD Service kan betekenen als het gaat om totaaloplossingen voor woningen of bedrijfspand? We vertellen graag wat de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden zijn op het gebied van: Elektrotechniek, Beveiligingstechniek, IT & Telecom en Domotica & Audiovisueel. Neem hier vrijblijvend contact met ons op.

Kom in contact

Onze medewerkers helpen je graag verder