Elektrotechnisch advies, flexibiliteit en innovatieve aanpak

van grote waarde bij renovatie
Elektrotechniek Beveiligingstechniek IT & Telecom
Breman Utiliteit Rotterdam, gespecialiseerd in de installatie van duurzame energie-oplossingen, betrok een nieuw pand maar wenste voor de verhuizing een volledige renovatie. Zo kreeg naast de indeling van het pand, de buitengevel en het interieur, ook de techniek van het nieuwe hoofdkantoor een grondige makeover. MD Service is samen met dochteronderneming Aveha aangesteld voor de installatie van onder andere de elektrotechniek, beveiligingstechniek en IT.
Breman

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem contact op

Elektrotechnisch advies, flexibiliteit en innovatieve aanpak

van grote waarde bij renovatie
Elektrotechniek Beveiligingstechniek IT & Telecom
Breman
Breman Utiliteit Rotterdam, gespecialiseerd in de installatie van duurzame energie-oplossingen, betrok een nieuw pand maar wenste voor de verhuizing een volledige renovatie. Zo kreeg naast de indeling van het pand, de buitengevel en het interieur, ook de techniek van het nieuwe hoofdkantoor een grondige makeover. MD Service is samen met dochteronderneming Aveha aangesteld voor de installatie van onder andere de elektrotechniek, beveiligingstechniek en IT.
Adviserende rol cruciaal tijdens uitvoering renovatie
Als aanbieder van elektrotechnische totaaloplossingen worden wij door klanten en partners regelmatig om advies gevraagd. Wij bezitten immers de technische ervaring en theoretische expertise voor alle toepassingen van onze installaties. Zo werden onze specialisten ook in Rotterdam veelvuldig om advies gevraagd. Echter niet vanaf het begin van het project, in tegenstelling tot bij andere projecten. Onze rol als adviseur is namelijk in de loop van het project gegroeid. “Veranderende uitgangspunten, bouwtechnische aanpassingen en moeilijk implementeerbare interieurschetsen lagen ten grondslag aan de vraag om advies. Zo bleek tijdens het project dat er ondersteuning nodig was bij het nemen van beslissingen, het besparen van kosten, verbeteren van functionaliteiten en het straktrekken van de planning”, aldus Projectleider Ronald van der Pol. Hij vervolgt: “Mede door ons advies konden de verschillende leveranciers volgens de juiste volgorde aan de slag en de renovatie naar wens en met wederzijdse tevredenheid afronden. Als elektrotechnische installateurs vinden wij het natuurlijk fantastisch dat we met onze ervaring en expertise een positieve bijdrage hebben geleverd aan zowel de voortgang als de afronding van dit omvangrijke project.”
Renovatie en herindeling bedrijfsruimtes vraagt om maatwerk
Het pand, dat nu van alle gemakken is voorzien, heeft een flinke gedaanteverwisseling doorgemaakt. Want zowel de binnen- als de buitenkant van het pand zijn volledig vernieuwd en door ons voorzien van de nieuwste technieken. En dat was nodig. Het pand moest namelijk een kantoor, een praktijkschool, een kantine en een opslag huisvesten. En dat vraagt om elektrotechnisch maatwerk. Een maatwerkproject naar ons hart, aangezien we met onze werkzaamheden omtrent elektrotechniek, beveiligingstechniek en IT samen met dochteronderneming Aveha een hoop van onze favoriete disciplines hebben uitgevoerd. Zo hebben we onder andere een volledig nieuwe infrastructuur van de bekabeling, stroompunten, schakelaars, binnen- en buitenverlichting, toegang, camerabewaking, beveiliging en netwerk binnen afzienbare tijd vormgegeven en geïnstalleerd. Ook ondersteunden we bij de installatie van zonnepanelen en de beeldschermen in vergaderruimtes.
Centralisatie stroomvoorziening vereist boren door betonnen vloer
Door de volledige herindeling van het pand hebben wij alle ruimtes opnieuw voorzien van bekabeling, aansluitpunten en verlichting. En hoewel dat voor ons dagelijkse kost is, zorgden de open en grote luchtkanalen in het pand ervoor dat wij alle kabels creatief overlangs en onderdoor moesten wegwerken middels nieuwe doorvoeringen, kabelgoten en koofjes. Een leuke uitdaging waar onze typerende, oplossingsgerichte manier van werken goed tot uiting kwam. “Toch was dit maatwerk niet de grootste uitdaging”, vertelt Projectleider Ronald van der Pol. “De kabels van de eerste verdieping moesten namelijk vanuit de wandgoten door een betonnen vloer naar de onderverdeler op de begane grond toe. Wij hadden namelijk de onderverdeler op de eerste verdieping, vanwege ruimtebesparing en techniek, laten vervallen. Samen met de aannemer zijn er gaten geboord in de betonnen vloer van de eerste verdieping om alle kabels naar de hoofdverdeler op de begane grond te krijgen. En dat was niet zomaar een klus.”
Alleen toegang voor bevoegden door gepersonaliseerde controletags en slim intercomsysteem
MD Service heeft ook het geavanceerde toegangscontrolesysteem van het pand vormgegeven en geïnstalleerd. Deze toegangscontroletags zijn vanwege de verschillende ruimtes, zoals de speciale opleidingsruimte en de opslag, van groot belang voor de veilige uitvoering van de werkzaamheden op het kantoor. Medewerkers bezitten namelijk allen een persoonsgebonden tag, ook wel druppel genoemd, die alleen toegang biedt tot de ruimtes waar zij toe behoren of waar zij specifiek toestemming voor hebben. Daarnaast heeft MD Service het intercomsysteem zo ingesteld dat toegewezen personen bericht krijgen als een bezoeker hun specifieke afdeling oproept bij de slimme intercom. Op deze manier zorgen we ervoor dat de andere afdelingen geen hinder ondervinden bij het ontvangen van afspraken of bij de levering van bestellingen. Een techniek die wij voorheen nog nooit op dit formaat hebben toegepast.
Vindingrijke vertaling van lichtplan maakt wensen realiteit
Tijdens het project in Rotterdam was de inventiviteit van onze elektrotechnische installateurs zeer gewenst. De ingetekende verlichting aan het bijzondere vouwplafond met luchtzakken was namelijk moeilijk te realiseren. Daarom besloten onze installateurs samen met onze eigen lichtadviseurs op basis van de tekeningen een unieke constructie te ontwerpen. “Na het bestuderen van de tekeningen en het bellen met de fabrikant zijn we op kantoor gaan knippen en plakken met zelfgemaakte profielen. Uiteindelijk wisten we middels LED-strips op metalen sparingen niet alleen voldoende belichting op de afdeling te realiseren, maar kwam ook het kunstplafond beter tot zijn recht. Een lust voor het oog”, aldus Projectleider Ronald van der Pol.
Betrokken bouwteam van groot belang bij maatwerkproject
Het project voor Breman Utiliteit was een project waar zowel de opdrachtgever als de bouwpartners met tevredenheid op terugkijken. Zo is het project, door hard en goed samen te werken, op tijd en binnen budget uitgevoerd. Om maatwerkprojecten van dit formaat met tevredenheid op te leveren zijn betrokken bouwteams van groot belang. Want naast dat de expertise van bouwteamleden al ruim voor de eerste werkzaamheden van grote waarde zijn, minimaliseren projectleiders tijdens het proces ook nog eens de hoeveelheid stress van de opdrachtgever. Wij leggen de voortgang en kwaliteit namelijk langs de hoogste maatstaven en zijn voortdurend op de hoogte van de ontwikkelingen, ook tijdens de periodieke werkzaamheden omtrent service en onderhoud.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem contact op

Project foto’s

nieuwbouwvilla in Nesselande

Meer weten?

Op zoek naar een partner die verder kijkt dan alleen draadjes trekken en stopcontacten aanleggen? Weten wat MD Service kan betekenen als het gaat om totaaloplossingen voor woningen of bedrijfspand? We vertellen graag wat de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden zijn op het gebied van: Elektrotechniek, Beveiligingstechniek, IT & Telecom en Domotica & Audiovisueel. Neem hier vrijblijvend contact met ons op.

Kom in contact

Onze medewerkers helpen je graag verder