Voor het moderne, energieneutrale automotive -gebouw van ROC Amsterdam: NexTechnician leverde MD Service de plus in E-techniek, Domotica en Beveiligingstechniek. Het resultaat is de ideale plek waar onderwijs en bedrijfsleven gecombineerd kan worden.

Het gebouw is ruimtelijk en licht, telt maar liefst 4000 vierkante meter en bestaat uit schoollokalen, praktijkruimtes, vergaderruimtes en kenniscentra. In de verschillende lokalen werken studenten aan auto’s, (elektrische) fietsen en motoren. Iedere ruimten heeft zijn eigen functies en aansluitingen. Dit maakt het voor een MD Service een interessant project. Er is een hoop werk verzet.

“Wij hebben veel ervaring met het ontwerpen, installeren en onderhouden van elektrotechnische installaties voor kantoren, woningen en scholen. In dit gebouw zijn alle facetten aanwezig. De diversiteit aan apparaat- en machineaansluitingen en de beveiligingstechniek die daarbij komt kijken maken het project uitdagend, leerzaam en afwisselend,” vindt John Schutte, projectleider MD Service.

Veiligheid als top prioriteit

MD Service verzorgde alle elektrotechnische installaties. Van werkplaats-aansluitingen tot moderne led-verlichting en een betrouwbaar beveiligingssysteem. John:” Wanneer je werkt met gevaarlijke machines dan is het waarborgen van veiligheid een topprioriteit. Zo legden wij een beveiligingssysteem aan met een centrale in- en uitschakeling van de spanning voor gevaarlijke machines. De leerkracht kan door middel van een sleutel in één keer de noodstoppen activeren.”

Duurzame oplossing

Op het gebied van Domotica is er gekeken naar duurzame oplossingen. “We installeerden een aanwezigheidsdetectie, zodat de verlichting alleen aangaat wanneer er personen in de ruimte zijn. En de aanwezige daglichtregeling bepaalt het lichtniveau, afhankelijk van de hoeveelheid daglicht dat binnenkomt door de ramen.”

Wij waarderen het dat we bij zo’n breed project nauw betrokken mogen zijn als leverancier én uitvoerende partij, van brandmelding- en beveiligingsinstallatie tot het aanleggen van een gecertificeerd data-netwerk inclusief WiFi en CCTV camera aansluitpunten. Hierdoor zijn alle installaties in het gebouw optimaal te gebruiken.

Goede communicatie en meedenkend vermogen

Een groot project als dit begint met goede communicatie met alle betrokkenen. Voordat wij starten op de werkvloer, overleggen wij altijd uitvoerig met de gebruiker, adviseur en architect over de uitvoering van de bestektekeningen. Hierbij stellen wij onszelf de vraag: is dit echt de beste oplossing of kan het nog beter? Natuurlijk gaan we hierbij uit van de wensen en verwachtingen van de klant.

“Ik wil gewoon dat alles wat we maken klopt”

“Ik ben iemand die graag meedenkt. Als ik denk dat iets beter of anders kan stel ik dat voor aan het team. Tijdens dit project verliep de samenwerking met het ROC Amsterdam, onze opdrachtgever Breman Utiliteit Rotterdam en de andere betrokkenen heel soepel. Door goede communicatie en samenwerking behaalden we een mooi eindresultaat,” concludeert John.

Project in beeld

Meer weten?

Heb je behoefte aan meer informatie over dit project of zoek je een partner die met jou meedenkt? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de totaalaanpak van MD Service en wat we kunnen betekenen op het gebied van Elektrotechniek, Beveiligingstechniek (brandmeld-, ontruimings- en alarminstallaties), IT & Telecom en Domotica & Audiovisueel.

Kom in contact

Onze medewerkers helpen je graag verder