In luxe woningen is de vraag naar domotica zelfs verdubbeld. In 2012 plaatste MD Service onder andere domotica systemen in het nieuwbouwhuis van de familie Kranendonk. Hierbij heeft MD Service verschillende scènes ingesteld, zodat de verlichting en andere systemen zich aanpassen aan de situatie. Mevrouw Kranendonk vertelt: “Tijdens het koken springt de verlichting boven het aanrecht bijvoorbeeld automatisch aan. We kunnen de scènes ook naar eigen wens inrichten. De domotica systemen hebben ons huis echt een meerwaarde gegeven voor de toekomst.”

Geluids- en elektronische installatie
Omdat de familie Kranendonk zo tevreden is over de domotica systemen in hun huis, vroegen zij MD Service ook het gastenverblijf naast de woning onder handen te nemen. MD Service ging aan de slag en plaatste een elektrotechnische installatie en een geluidsinstallatie. Door middel van domotica staat het gastenverblijf nu in verbinding met het huis. Als gasten zich willen terugtrekken in het gastenverblijf kunnen zij vanuit huis alvast de lichten in het gastenverblijf aandoen.

Eindeloze mogelijkheden
De vraag naar domotica blijft stijgen. Niet alleen voor nieuwbouwwoningen, maar ook voor bedrijfspanden en (zorg)instellingen zijn de mogelijkheden eindeloos:
• Naast het gemak en de sfeer die domotica met zich meebrengt, helpt het ook bij het verminderen van het energieverbruik. De airconditioning en de verwarming kunnen bijvoorbeeld nooit tegelijk aanstaan.
• Als je op vakantie gaat, onthoudt het systeem je gewoontes. Deze gewoontes worden ook afgespeeld als je weg bent, zodat het lijkt alsof er altijd iemand thuis is.
• Bedrijfspanden kunnen met één druk op de knop de verlichting uitzetten, de verwarming op de nachtstand zetten, het alarm inschakelen en de buitenverlichting aanzetten.
• In de zorg kan domotica ingezet worden ten behoeve van de gezondheid van patiënten. Slimme monitors houden bijvoorbeeld de omstandigheden van de patiënt in de gaten en slaan automatisch alarm als dat nodig is.

Dit is slechts een greep uit alle mogelijkheden. Wil je meer weten? Neem dan contact op, MD Service laat je graag de verschillende mogelijkheden zien in haar Gira/Revox studio.

Kom in contact

Onze medewerkers helpen je graag verder