De markt voor elektrisch rijden groeit enorm snel. Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zijn er in Nederland 93.974 (april 2016) geregistreerde hybride of elektrische auto’s. Om al die voertuigen op te laden, zijn er steeds meer laadpalen nodig. Deze laadpalen zijn dan ook steeds vaker te vinden bij onder meer snellaadstations langs de snelweg. Begin 2016 is het 50e snellaadstation opgeleverd in Zeeland. MD Service speelt een belangrijke rol bij de installatie van deze snellaadstations.

MD Service betrokken bij Fastned
MD Service is betrokken bij de missie van Fastned om vrijheid voor de elektrische rijder te creëren. Fastned bouwt aan een Europees snellaadnetwerk waar automobilisten met een elektrische auto hun accu binnen 20 minuten kunnen opladen. De Fastned snellaadstations zijn gelegen op A-locaties bij bestaande tankstations langs de snelweg. Aangezien veel mensen niet de mogelijkheid hebben om thuis of op het werkt op te laden is het fijn dat je ook onderweg, daar waar de accu leeg gaat, de accu snel kunt opladen. Fastned opende begin 2016 haar 50e snellaadstation in Zeeland. Landelijke dekking is daarmee een feit: elektrische rijders hebben nu de vrijheid om door heel Nederland te rijden.

Laadpalen, LED-verlichting en zonnepanelen bij stations
MD Service verzorgt voor Fastned de aansluiting van de snelladers, de installatie van LED-verlichting en de installatie van zonnepanelen op de daken van de stations zodat de energie wordt opgeslagen. Voor ieder station is 1.000 meter aan bekabeling nodig. MD Service is verantwoordelijk voor de databekabeling van de cameramasten en het wifi-netwerk. Zo kunnen automobilisten tijdens het opladen van hun accu gewoon doorwerken op hun laptop, tablet of smartphone.

Laadpunten bij bedrijven en particulieren
Naast de aansluiting bij laadstations langs snelwegen plaatst MD Service ook laadpunten bij bedrijven en particulieren. Martijn Daanen: “We leveren en installeren alle typen laadpunten voor elektrische en hybride auto’s: thuisladers, standaardladers en snelladers. De oplaadtijden variëren van 20 minuten tot 8 uur. Interessant zijn ook de SmartGrid oplossingen: slimme meters die ervoor zorgen dat er alleen ’s avonds of ‘s nachts wordt geladen. We adviseren geïnteresseerden graag over de juiste keuze.”

Wilt u meer informatie over de installatie van laadpalen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

duurzaamelektrisch rijdenelektrische autofastnedlaadstationsnellaadstations

Neem contact op