In opdracht van tankstation beheerder EFR Group hebben we niet alleen de elektrische voedingen voor deze displays geïnstalleerd, maar verzorgden we ook de gehele coördinatie van deze klus.

Elektrische voedingen

Van Nieuweschans tot Putte en van Harlingen tot Heerlen… De 60 Texaco tankstations waar wij prijsdisplays plaatsten, staan verspreid door heel Nederland. De displays hebben een voeding van 230 volt nodig voor de ledverlichting en het communicatiegedeelte. Het communicatiegedeelte bevat een bluetoothsysteem waarmee de prijzen landelijk kunnen worden aangepast. Hans Anbergen, onze bedrijfsleider, vertelt: “Het was een flinke klus, want soms stonden de totempalen wel 300 meter van de shop en dus ook van de meterkast af. Daarom moest er vaak gegraven worden.”

Graafvoorzieningen

Bij het graven langs snelwegen werden de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Hans: “We hebben een vergunning aangevraagd op basis van WBR (Wet beheer rijkswaterstaatswerken). We deden ook een verplichte KLIC-melding bij het Kadaster, waarbij monteurs digitaal informatie ontvingen over de ligging van ondergrondse kabels en leidingen op de betreffende Texaco-locatie. Zodra er akkoord was en de locatie-informatie compleet was, plande we de klus in.”

Kabels ingraven en displays monteren

De klus begon met het ingraven van kabels. Hans: “Als kabels door het straatwerk, grindpad of asfalt heen moesten, herstelde we uiteraard dit pad of asfalt weer. En als er water in de kruipruimte stond, regelde we ook de afwatering. Na het ingraven van de kabels, monteerde we de displays op de totempalen. Dit waren meestal bestaande objecten, maar in sommige gevallen moesten we eerst een nieuwe totempaal plaatsen. Bij bestaande totempalen pasten we – indien nodig – met een hoogwerker de indeling aan, zodat de prijsdisplay niet te laag kwam te hangen en deze goed zichtbaar is voor voorbijrijdende automobilisten. Oude prijsdisplays werden uiteraard milieuvriendelijk afgevoerd.”

Het resultaat

Inmiddels zijn alle 60 prijsdisplays gereed. Op de foto’s zie je de resultaten in Franeker, Nieuweschans, Huizen, Uitgeest en Nagelen.

Benieuwd wat MD Service voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Kom in contact

Onze medewerkers helpen je graag verder