Onlangs is het 50e laadstation opgeleverd in Zeeland. MD Service speelt een belangrijke rol bij de installatie van deze laadstations.

MD Service betrokken bij projecten Fastned
MD Service is betrokken bij ‘duurzaam rijden’ projecten van Fastned. Fastned bouwt aan 200 snellaadstations door heel Nederland waar automobilisten met een elektrische auto hun accu binnen 20 minuten kunnen laden. De Fastned stations zijn gelegen bij bestaande tankstations langs de snelweg. Meestal worden elektrische of hybride auto’s thuis of op het werk opgeladen, maar tijdens een lange rit is er behoefte aan snelladen langs de snelweg. Fastned opende onlangs haar 50e laadstation in Zeeland. Landelijke dekking is daarmee een feit: elektrische rijders hebben nu de vrijheid om door heel Nederland te rijden.

Laadpalen, LED-verlichting en zonnepanelen bij stations
MD Service verzorgt voor Fastned de aansluiting van de laadpalen, de installatie van LED-verlichting en de installatie van zonnepanelen op de daken van de stations zodat de energie wordt opgeslagen. Voor ieder station is 1.000 meter aan bekabeling nodig. MD Service is verantwoordelijk voor de databekabeling van de cameramasten en het wifi-netwerk. Zo kunnen automobilisten tijdens het opladen van hun accu gewoon doorwerken op hun laptop, tablet of smartphone.

Laadpunten bij bedrijven en particulieren

Naast de aansluiting bij laadstations langs snelwegen plaatst MD Service ook laadpunten bij bedrijven en particulieren. Martijn Daanen: “We leveren en installeren alle typen laadpunten voor elektrische en hybride auto’s: thuisladers, standaardladers en snelladers. De oplaadtijden variëren van 20 minuten tot 8 uur. Interessant zijn ook de SmartGrid oplossingen: slimme meters die ervoor zorgen dat er alleen ’s avonds of ‘s nachts wordt geladen. We adviseren geïnteresseerden graag over de juiste keuze.”

Wilt u meer informatie over de installatie van laadpalen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Kom in contact

Onze medewerkers helpen je graag verder