In 2012 heeft MD Service in een nieuwbouw woning in de regio Gouda diverse technische voorzieningen aangebracht. Met name het KNX domoticasysteem, dat via een touchscreen bediend kan worden zorgt voor ongekende mogelijkheden. Alle verlichting in het huis en de vloerverwarming zijn op het systeem aangesloten.

Wij hebben scènes ingesteld, bijvoorbeeld ‘TV kijken’, ‘Koken’ of ‘Schoonmaken’. Door de scène ‘Koken’ te kiezen, gaat de verlichting boven het aanrecht, de eettafel en onder de keukenkastjes aan. De scènes kunnen helemaal naar eigen wensen ingericht en aangevuld worden.
Ook zonwering, een installatie om te sproeien of beveiliging kunnen op het systeem worden aangesloten. Zonwering communiceert in dat geval met het weerstation op het domoticasysteem, het huis regelt dan zelf of het zonnescherm uit moet of juist niet.

Bijzonder is de functie van een aanwezigheidssimulator; dit systeem kan tot zeven dagen al je gewoontes op het gebied van lichtverbruik opnemen. Als je er niet bent, speelt het systeem dit af en lijkt het huis bewoond. Zelfs het licht in het toilet springt dan af en toe aan.

domoticadomoticasysteemElektrotechniekknxtechniekVerlichting

Neem contact op