Na een totale renovatie is het unieke openluchtzwembad De Vliet weer open. Mensen komen van heinde en verre naar dit oudste en langste zwembad in Leiden dat nu voldoet aan de eisen van deze tijd. Het authentieke karakter is gebleven, want dat was de eis van de gemeente. Van de vernieuwing van de elektrotechnische installaties tot de verlichting in de badmeestertoren, de personeels- EHBO- en vergaderruimte. Een draadloos WIFI netwerk en ook nog nieuwe geluidsboxen op het terras. Kortom, er is veel werk verricht door MD Service.

Favoriet bij jong en oud
Buitenzwembad De Vliet in Leiden opende haar deuren in 1964. Het is één van de weinige openluchtbaden in de regio en favoriet bij jong en oud.
Mede door het 50-meter-bad, de hoge glijbaan van 49 meter lang, de grote ligweide én een apart gedeelte met een peuterbadje en leuke speelvoorzieningen.

Op alle gebieden gemoderniseerd en verbeterd
In opdracht van Blanksma heeft MD Service bijgedragen aan een nog plezieriger verblijfsgebruik en -omgeving voor zo veel mogelijk mensen.
De volgende werkzaamheden zijn door ons uitgevoerd.

Elektrotechniek
Naast dat de zwembadinstallaties zijn vervangen en het leidingwerk is vernieuwd zijn er heel wat verbeteringen te noemen ten opzichte van de oude situatie. Zo is er een nieuwe MIVA (mindervaliden) ruimte geïnstalleerd, inclusief alarmmeldingen naar diverse ruimtes. De nieuwe aansluiting zorgt ervoor dat de pomp het water in de glijbaan in het grote bad, inclusief schakeling op afstand, vanuit de badmeestertoren kan activeren en deactiveren.

Verder zorgde we voor:

 • Het demonteren van oude installaties;
 • Vernieuwen evenementenkast op het veld, inclusief nieuwe voeding;
 • Voedingen en sturingen voor de buitendouches en de voetendouches;
 • Nieuwe voedingen voor de onderverdeelkasten en verwarmingsinstallatie;
 • Montage van nieuwe (led)verlichting buiten op het terrein in:
  – alle douches
  – kleedruimtes, personeelsruimte, EHBO ruimte en vergaderruimte
  – de badmeestertoren
  – de hoge lichtmasten rondom het grote bad
 • Nieuwe ringleiding rond de buitenbaden, aarde gemonteerd, voor bliksembeveiliging;
 • De aarding van alle metalen delen rondom het bad waaronder
  de trapjes in het water;
 • Uitbreiding en modernisering van de onderverdeelkasten;
 • Montage van nieuwe wandgoten.

Beveiligingstechniek:
Waar de bezoekers voorheen bij de ingang enkel een raam passeerden, is daar nu een gemoderniseerd loket aanwezig met intercomsysteem en zorgen beveiligingscamera’s en inbraak- en alarmknoppen in de kassaruimte voor een optimale beveiliging van de werkzame kassamedewerkers.

IT & telecom:
Aangezien iedereen tegenwoordig online bereikbaar wil zijn, kunnen de bezoekers nu in alle binnen- en buitenruimtes, inclusief het terras, gebruikmaken van WI-FI. MD Service zorgde voor een:

 • Nieuwe patchkast
 • Nieuwe data installatie
 • Glasvezel bekabeling
 • Telefoon aansluitpunten

Domotica & Audiovisueel
Spraakverstaanbaarheid in een zwembad is belangrijk bijvoorbeeld bij een ontruiming. Om die reden zijn er nieuwe geluidsboxen gemonteerd buiten op de terrasgevel en op de masten op het veld  en is dit volledig voorzien van nieuwe bekabeling.

Meer weten?
Wil je graag meer weten over dit project? Weten wat MD Service kan betekenen als het gaat om renovatie? Of wat de ontwikkelingen en mogelijkheden zijn op het gebied van: ElektrotechniekBeveiligingstechniekIT & Telecom en Domotica & Audiovisueel?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Altijd als eerste op de hoogte
Ontvang als eerste de MD Service Groep nieuwsbrief in je mailbox. Meld je gratis aan >

Ook interessant

AardingaudiovisueelBeveiligingstechniekelektrische installatieElektrotechniekElektrotechnische installatiesInbraakbeveiligingVerlichtingwifi

Neem contact op