In opdracht van Blanksma en Stichting Het Rijnlands Lyceum werkte MD Service de afgelopen 1,5 jaar mee aan de totaalrenovatie van de Europese Hogeschool Den Haag. Een ware transformatie van een monumentaal pand van ruim 10.000 m2. Van de aanleg van een volledig nieuwe elektrotechnische infrastructuur tot een gecertificeerd datanetwerk en geavanceerd beveiligingssysteem. Van oude kapel tot stimulerende leeromgeving. Vanaf nu is deze school zowel bouwkundig als installatietechnisch klaar voor de toekomst.

Het gebouw van het voormalige Sint Aloysius College stamt uit 1925 en werd in 2010 door de gemeente Den Haag als monument verklaard. In 2020 kreeg het een nieuwe eigenaar, de Europese Hogeschool.

De uitdaging van een bestaand pand
Martijn: “In een bestaand pand heb je soms te maken met de uitdaging dat wat op de tekening bedacht is in de echte situatie niet altijd past. Maar daar vindt ons uitvoeringsteam, in overleg met de opdrachtgever en adviseur, altijd een passende oplossing voor. Wij zijn ontzettend trots dat we 4 specialismen van ons bedrijf bij dit project hebben kunnen inzetten met dit prachtige eindresultaat. Grote blikvanger is de kapelzaal, waar we door het plaatsen van RGB ledverlichting diverse sferen weten te realiseren.”

Elektrotechniek
MD Service heeft de volledige nieuwe elektrotechnische infrastructuur aangelegd inclusief trafostation en nieuwe verdelers. Ook in de toneelzaal is de energiezuinige RGB ledverlichting geplaatst.

Beveiliging
”Ook de beveiliging is belangrijk voor een onderwijsinstelling. Het moet een plek zijn waar je je veilig voelt. Voor een optimale van het pand is er daarom een compleet nieuw gecertificeerde inbraakinstallatie, brandmeldinstallatie en toegangscontrolesysteem geïnstalleerd, aldus Martijn.”

Daarnaast is er een groot milestone camerasysteem geplaatst, inclusief layouts, waar ook de toegangscontrole en inbraakinstallatie in terugkomt. Dit biedt de mogelijkheid om alle camera’s centraal te beheren. Verder kunnen er verschillende rechten toegekend worden aan diverse gebruikers van het beveiligingssysteem. En met de kentekenherkenning regel je op een eenvoudige manier de toegang van voertuigen.

IT & Telecom
Om te zorgen dat de leerlingen altijd een snelle en stabiele verbinding hebben is er een geheel nieuw gecertificeerd datanetwerk en fijnmazig wifi netwerk geïnstalleerd. Tevens zijn er diverse glasvezelkoppelingen gemaakt tussen de patchkasten.

Domotica & Audiovisueel
Qua domotica hebben we een compleet KNX systeem ontworpen dat gekoppeld is aan de zonwering, de verlichting én de beveiligingsinstallatie. Zo wordt bij het inschakelen van het alarm bijvoorbeeld de complete verlichting van het 10.000 m2 tellende gebouw in één keer uitgeschakeld.
Als Bose Pro partner hebben we in de toneelzaal een een Bose geluidsinstallatie aangelegd. Samen met een beamer en een presentatiescherm van 5×6 meter zorgt dit voor optimaal beeld en geluid.

Meer weten?
Wil je graag meer weten over dit project? Weten wat MD Service voor jou kan betekenen als het gaat om renovatie? Of wat de ontwikkelingen en mogelijkheden zijn op het gebied van:  ElektrotechniekBeveiligingstechniekIT & Telecom en Domotica & Audiovisueel?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Foto’s: Déwy de Wit Fotografie

BeveiligingstechniekBose geluidinstallatieDatanetwerkdomoticaelektrische installatieElektrotechniekElektrotechnische installatiesInbraakbeveiligingknxledverlichtingNoodverlichtingToegangscontrolesysteemVerlichting

Neem contact op