Wie heftrucks zegt, zegt Jungheinrich. Voor het kopen van nieuwe en gebruikte heftrucks of het huren van heftrucks ben je bij de oorspronkelijk Duitse firma aan het juiste adres. Je kunt er ook terecht voor alles rondom de heftruck. Denk niet alleen aan service en onderhoud, maar ook aan magazijntrucks en -stellingen. Jungheinrich heeft wereldwijd 40 verkoop- en serviceorganisaties met in totaal 18.000 medewerkers.

Het hoofdkantoor van Jungheinrich Nederland, waar 400 medewerkers dagelijks met heftrucks bezig zijn, is gevestigd in Alphen aan den Rijn. In de bedrijfshallen en magazijnen heeft MD Service onlangs 600 meter nieuwe led-lichtlijnen geïnstalleerd. Eind november werd het project opgeleverd. “Een geweldig resultaat”, vindt projectleider Hans Anbergen namens MD Service. “Aan de ene kant is het goed voor het welzijn van de medewerkers; aan de andere kant is het een financieel aantrekkelijke investering. Ik vind het mooi dat we die afweging samen hebben kunnen maken en dat de opdracht ons is gegund.”

‘Je verdient een deel meteen terug via de EIA.’

De oude TL-lichtlijnen waren gewoon ‘op’ en moesten nodig worden vervangen. “TL-buizen hebben nu eenmaal een beperkte levensduur. Naarmate ze ouder worden, verbruiken ze meer energie en hebben ze minder lichtopbrengst. Dat heeft onder meer invloed op de veiligheid op de werkvloer. Samen met Jungheinrich hebben we gekozen om de conventionele verlichting te vervangen door compleet nieuwe led-lichtlijnen. De pluspunten daarvan zijn legio. Om te beginnen de duurzaamheid;  je hebt minimaal 50.000 energiezuinige lichturen. Daarnaast heb je hoog rendement, minder warmteontwikkeling en is led-licht rustiger voor je ogen. En ook al ben je bij de aanschaf iets duurder uit; je verdient een deel meteen terug via de EIA-subsidieregeling. Bij aanschaf van energiebesparende bedrijfsmiddelen mag je als onderneming naast de afschrijving een extra bedrag aftrekken van de winst. Dat maakt ledverlichting nóg aantrekkelijker.”

Meer besparen op de energierekening
Bovendien is de DALI-techniek in de nieuwe lichtlijnen geïntegreerd. DALI staat voor Digital Addressable Lighting Interface. “In dit geval houdt het in dat de verlichtingssterkte boven de rijpaden terugvalt naar 10 procent wanneer er 10 minuten geen beweging wordt gedetecteerd. Zo gauw dat wel het geval is, is de lichtopbrengst direct weer 100 procent. Zo bespaar je nog meer op de energierekening zonder de veiligheid in gevaar te brengen.”

‘Als we zien dat iets beter kan, zeggen we dat ook.’

Hans is niet alleen bijzonder tevreden met het resultaat. “Wat ik ook mooi vind, is de manier waarop het project is verlopen. We hebben uit onszelf een voorstel gedaan om de TL-buizen te vervangen door ledverlichting. Dat zit nu eenmaal in de natuur van ons bedrijf. Als we zien dat iets beter kan en dat het in het belang van de klant is, zeggen we dat ook. Wanneer je een goede relatie met je klanten hebt, moet dat gewoon kunnen. Met Jungheinrich hebben we al heel lang een zakelijke relatie. We houden allebei van ‘Gründlichkeit’, daar heeft het vast iets mee te maken. En we hebben duurzaamheid allebei hoog op de agenda staan.”

Vertrouwen
De goede relatie wordt alleen maar verder uitgebouwd. Dat kun je bijna letterlijk opvatten. “We zijn nu bezig met de verbouwing van de noordwestvleugelzijde. Die hopen we februari 2022 afgerond te hebben. Ook weer zo’n project dat ons vanuit vertrouwen wordt gegund. Dat is telkens weer mooi om te merken.”

Meer weten?
Geïnteresseerd in de voordelen van ledverlichting?  Of ben je op zoek naar een partner die in een vroeg stadium meedenkt over de beste manier om projecten uit te voeren? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Altijd als eerste op de hoogte

Ontvang als eerste de ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van: ElektrotechniekBeveiligingstechniekIT & Telecom en Domotica & Audiovisueel in je mailbox met onze MD Service Groep nieuwsbrief. Meld je gratis aan >

Ook interessant

DALIDALI-techniekduurzaamElektrotechnische installatiesledverlichtingverbouwingVerlichting

Neem contact op