Op 4 juli hebben de sportievelingen van MD Service Groep zich voor de 4e keer ingezet voor het goede doel tijdens de Rotary Bike Challenge 2021. Het was weer een unieke combinatie van fietsen, gezelligheid en geld inzamelen. Dit jaar werd er gereden voor Stichting Tesselhuus, een stichting die vakanties regelt voor zwaar gehandicapten en voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De fietsteams van MD Service reden drie afstanden, met de bekende Nederlandse wielrenner Erik Breukink als ploegleider op de 120 km.

Vierde Rotary Bike Challenge is een feit
De blijdschap om weer in actie te mogen komen voor twee prachtige goede doelen was zondag 4 juli voelbaar op het terrein van Thijs Standbouw in Ter Aar. Hier werd gestart en gefinisht voor de vierde Rotary Bike Challenge, die na dik een jaar uitstel als gevolg van de coronapandemie nu eindelijk plaats kon vinden.

“Iedereen is enthousiast dat we dit soort dingen weer kunnen doen,” zei schaatslegende Henk Angenent, ambassadeur van de Bike Challenge, na binnenkomst van zijn 120 kilometer door het Groene Hart.

Een fietstocht voor elke fietsliefhebber
Alle fietsteams van MD Service hebben ontzettend genoten. Mede dankzij aan Gek van Fietsen konden medewerkers van buiten de regio ook deelnemen en dit prachtige gebied leren kennen. Martijn: “We hebben met vier teams meegedaan aan drie afstanden. Dat wij Erik Breukink als ploegleider hadden, maakte het wel af. Ik heb Breukink meegemaakt in mijn jeugd en ik vind het Indrukwekkend hoe hij met zijn sport bezig was. Het was interessant om zijn verhaal, zeker ook van de jaren na het fietsen, te horen.’’

€ 11.000 opbrengst voor het goede doel
Uiteindelijk is er elf duizend euro bij elkaar gefietst door de 250 deelnemers. Een geweldige opbrengst die dit jaar gaat naar Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Tesselhuus Vakantieweken.

Het Jeugdfonds zorgt ervoor dat kinderen in Nederland in armoede leven, toch lid kunnen worden van een sportclub. MD Service heeft hier ook nog een bijdrage geleverd door 100 beachball-sets te overhandigen. Stichting Tesselhuus Vakantieweken zorgt ervoor dat een aantal zwaar gehandicapte cliënten van Ipse de Bruggen Zwammerdam en Nieuwveen voor het eerst van hun leven van een vakantie kunnen genieten, in een aangepaste woning op Texel, het Tesselhuus.

De organisatoren van Rotary Ter Aar en omstreken hopen volgend jaar flink uit te pakken met de vijfde editie van de Bike Challenge.
Wij kijken er in elk geval weer naar uit!